Aplicaţie de teren 2013

27-06-2013

În perioada 12 – 17 mai 2013, studenţii anului II de la specializarea Relaţii Internaţionale şi Studii Europene au participat la aplicaţia de teren desfăşurată pe traseul Oradea – Deva – Sibiu – Curtea de Argeş – Bucureşti – Constanţa – Bucureşti – Predeal – Braşov – Sighişoara – Oradea. Scopul acestei aplicaţii a fost de a vizita şi a cunoaşte diferite instituţii ale puterii de stat, precum Parlamentul României, Ministerul de Externe, Institutul Diplomatic Român, de a conştientiza  realităţile aparatului legislativ şi a puterii executive.

În cadrul întâlnirilor oficiale desfăşurate în Parlamentul României, studenţii au avut ocazia de a-i întâlni pe Senatorul Florian Bodog, pe fostul Ministru al Educaţiei Liviu Pop, pe Preşedintele Senatului Crin Antonescu, precum şi de a asista în Plenul şedinţei de Senat.

Cea de-a doua zi programată cu întâlniri oficiale a avut ca scop prezentarea unei alte laturi importante a specializării studiate şi anume cea a diplomaţiei şi a relaţiilor externe. Astfel s-au vizitat Institutul Diplomatic Român şi Ministerul Afacerilor Externe. În cadrul întâlnirii de la Institutul Diplomatic Român studenţii au putut afla ce oportunităţi au atât în domeniul public cât şi cel privat.

La Ministerul Afacerilor Externe studenţii au fost întâmpinaţi atât de Secretarul de Stat pentru afaceri europene George Ciamba cât şi de Ministrul Afacerilor Externe Titus Corlăţean. Cu diplomaţie şi interes aceştia au prezentat subiecte de interes legate de domeniul afacerilor externe, precum au şi dat răspunsuri întrebărilor adresate de studenţi.

Pe lângă întâlnirile oficiale, aplicaţia de teren a oferit studenţilor ocazia de a vizita diferite oraşe şi atracţii turistice, printre care Cetatea Devei, centrul vechi al Sibiului, Mănăstirea Cozia, barajul Vidraru, Mănăstirea Curtea de Argeş, Parlementul României, staţiunea Mamaia, faleza şi Acvariul din Constanţa, centrul vechi al Bucureştiului, Platoul Bucegi, Castelul Peleş, Braşov, Sighişoara etc.

Aplicaţia de teren le-a oferit studenţilor ocazia de a socializa şi de a se distra, fiind o escapada perfectă din cotidianul zilelor de curs precum şi o relaxare perfecta înainte de sesiune. Cu siguranţă studenţii sunt nerabdatori pentru aplicaţia de teren din anul III de studiu.

Previous